Tervetuloa asia- ja vaaliriiheen Loimaan Sarka-museoon 1.2. klo 18 alkaen evästämään kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän vaalikampanjaa ja keskustelemaan Varsinais-Suomen ja Suomen tulevaisuuden haasteista. Paikalla keskustelua vauhdittamassa kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä ja Sirkka-Liisa Anttila.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Tule mukaan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän asia- ja vaaliriiheen perjantaina 1.2. klo 18 alkaen Sarka-museoon Loimaalle. Tarkoitus on evästää Olavin kampanjaa ja keskustella keinoista Suomen ja Varsinais-Suomen kasvun turvaamiseksi. Paikalla keskustelua vauhdittamassa myös kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Keskustelu valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2017–2020

 

Eduskunta 22.6.2016

Keskustan ryhmäpuheenvuoro, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä 

 

Kunnossa oleva Suomi pärjää murroksessa

Elämme murrosaikaa. Syyriassa soditaan ja Lähi-idän ongelmat ovat pahentuneet. Ukrainan tilanne ja Krimin valtaus on voimistanut lännen ja Venäjän vastakkainasettelua. Maahanmuutto koettelee Eurooppaa. Venäjän talouden kehitys ja kansainvälisen talouden poliittiset riskit luovat epävarmuutta globaaliin talouteen. Epävarmuutta on jo pidempään lisännyt Britannian huominen kansanäänestys.

Keskusta tähdentää, että Suomen on murrosaikana huolehdittava ennen muuta kahdesta asiasta.

Ensinnäkin, on harjoitettava vakauden ja liennytyksen ulkopolitiikkaa, jolla Suomi lähialueineen pidetään jännitteiden ulkopuolella. Toiseksi, meidän on laitettava taloutemme ja työllisyytemme oikeudenmukaisesti kuntoon ja huolehdittava, että yhteiskuntamme pysyy mahdollisimman ehyenä. Näin voimme turvata suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. 

Suomi ajautui viime vaalikaudella yhä vakavampiin talous-, työttömyys- ja velkaongelmiin. Maahamme tuli 100 000 työtöntä lisää. Uudistukset jäivät tekemättä, kun silloinen hallitus ei pystynyt päätöksiin eikä tehokkaaseen toimeenpanoon.  Suomi päätyi kuilun partaalle.

 

Velkaantumista taitetaan

Hallituksen vaihtumisesta on reilu vuosi. Uuden, keskustajohtoisen hallituksen strategisen ohjelman tärkeimpinä tehtävinä on ollut ja on työllisyyden parantaminen, palvelujen turvaaminen ja velkaantumisen lopettaminen. Vaikka meillä on edelleen ongelmia ratkaistavana, näissä isoissa asioissa on saatu ratkaisuja aikaan. Ennen kaikkea Suomella on vihdoin suunta.

Viikko sitten pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa allekirjoitettiin pitkään neuvoteltu, historiallinen kilpailukykysopimus. Sen on arvioitu luovan 35 000 – 45 000 työpaikkaa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen ja maakuntauudistus etenee. Sillä palvelut voidaan turvata tasa-arvoisesti koko maassa. Keväällä hallitus päätti neljän miljardin euron säästöistä tälle vaalikaudelle. Ne on tehtävä, jotta jokaiseen vastasyntyneen äitiyspakkaukseen ei tarvitse enää tulevaisuudessa laittaa mukaan 100 000 euron velkakirjaa vuosittaisesta lisävelasta.

Kilpailukykysopimus on ollut ja on Suomen työllisyys- ja talouskäänteen edellytys. Se tuo kilpailukykyä ja lisää luottamusta, vakautta ja ennustettavuutta maamme taloudessa. Samalla sopimus osoitti, että Suomessa pystytään edelleen sopimaan. Missään toisessa Euroopan maassa vastaavaan ei ole kyetty. Kiitos kuuluu ennen muuta vastuunsa tunteneille liitoille ja pääministerille, joka vastoinkäymisistä huolimatta jatkoi ponnisteluja ratkaisun aikaansaamiseksi.

Nyt on yhteistyössä voimistettava työllisyys- ja talouskäännettä, jotta Suomi saadaan nousuun. Ensinnäkin, talouden kasvua tukevat investoinnit on saatava nopeasti liikkeelle. Hallitus on päättänyt lähes kolmen miljardin euron panostuksista teihin, ratoihin ja muihin väyliin sekä tietoliikenneyhteyksiin. Liikennehankkeet elvyttävät taloutta, parantavat työllisyyttä ja turvaavat elämisen edellytyksiä koko maassa. Hankkeita on aloitettava mahdollisimman pian ja tarvittaessa aikaistettava. 

Toiseksi, työllisyyden parantamisen ja etenkin nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistämisen on oltava elokuun budjettiriihen ykkösasia. Kolmanneksi, meidän on jatkettava pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten kohentamista. Yksi ratkaisu on yrittäjävähennys, jonka mahdollisimman etupainotteista toteutusta Keskusta esittää.  

Maatalousyrittäjien tilanne on nyt erityisen vaikea. Etenkin nuoret, tiloihin investoineet yrittäjät ovat ongelmissa. Keskusta edellyttää, että hallitus jatkaa maatalouden tukalan tilanteen helpottamista ja tekee kriisirahoituspäätöksen viipymättä ja viimeistään sen jälkeen, kun mahdolliset EU-ratkaisut tiedetään.

Neljänneksi, ensi vuoden veronalennukset ertyisesti työn verotuksen keventämiseksi voidaan nostaa 515 miljoonaan euroon, jos sopimukseen saadaan mukaan 90 prosenttia suomalaisista työntekijöistä. Aikaa on vielä.

Viidenneksi, meidän on jatkettava työelämän ja -markkinoiden uudistamista. Uusi neuvottelukierros on edessä jo reilun vuoden päästä. Myös silloin työllisyyden parantamisen on oltava tärkeintä. Parhaiten siinä onnistutaan Suomen mallilla ja paikallista sopimista yhteistyössä lisäämällä.

 

Työllisyyden parantuessa rakennamme yhteistä hyvää

Hallitusohjelman 110 000 työpaikan tavoitteesta on pidettävä kiinni. Tilastokeskuksen mukaan yksityisellä sektorilla on nyt yli 40 000 työllistä enemmän kuin vuosi sitten. Maamme työttömät ansaitsevat valoisamman tulevaisuuden näkymän: työtä, turvaa ja toimeentulon. Mitä enemmän työllisyys saadaan paranemaan, sitä kestävämmin voimme huolehtia yhteiskuntamme heikompiosaisista ja pitää Suomen ehyenä.

Säästöistä huolimatta olemme pystyneet tekemään myös parannuksia. Esimerkiksi takuueläkettä on korotettu ja korotetaan. 300 000 pienituloisinta suomalaista on vapautettu YLE-verosta. Omais- ja perhehoitoa laitetaan vihdoin kuntoon. Talouden tilanteen niin salliessa parannuksia heikompiosaisten tilanteen helpottamiseksi on jatkettava. Nimenomaan hallituksen ja eduskunnan on pidettävä niiden suomalaisten puolta, joilla ei ole rahamiehiä ja -naisia tai etujärjestöjä tukenaan.

Keskusta tukee julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2017 – 2020. Maamme nousu ei tule ulkoapäin, vaan parempi tulevaisuus on tehtävä itse, uudistamalla ja sopimalla sekä tekemällä. Suomi on laitettava kuntoon. Vain siten hyvin selviydymme koko ajan vaativammaksi muuttuvassa maailmassa.

 

KESÄKAHVIT Loimaan torilla pe 8.7. klo 9.00 – 12.00. Paikalla Keskustan valtuutettuja ja luottamushenkilöitä ja kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä ja Annika Saarikko.

Tervetuloa keskustelemaan paikallisista ja valtakunnallisista asioista kesäisissä merkeissä!

KUTSU

Olavin Golf ma 22.8.2016 klo 12.00

(huom. päivämäärä muuttunut!)            

 

Hyvä ystävä,

maanantaina 22.8.2015 järjestetään Olavi Ala-Nissilän isännöimä golfkisa luonnonkauniilla Alastaro Golf –kentällä Loimaalla.

Ruokailun ja palkintojenjaon yhteydessä East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho puhuu aiheesta ”Talouden strategiset päätökset yrityksissä ja Suomessa”.

Kilpailumaksu 80 euroa sisältää: aamupalapöydän, välipalan, lounaan kierroksen jälkeen, greenfee- ja kilpailumaksun, poletin, sekä kärryt ja saunan kierroksen jälkeen.

Ohjelma:

  • klo 10.00                  Aamupalapöytä klubilla
  • klo 11.30                  Kilpailuinfo klubitalon edustalla
  • klo 12.00                  Yhteislähtö
  • n. klo 14.00              Välipala kierroksen puolivälissä klubilla
  • n. klo 16.00              Ensimmäiset maalissa, sauna, ruokailu, palkintojenjako ja Esko Ahon puheenvuoro

 

Ilmoittautumiset kilpailuun: info@alastarogolf.fi tai 02-724 7824 tai kirjoittamalla nimi listaan klubilla.

Max osallistujamäärä 120 pelaajaa.

 

Greenillä tavataan, tervetuloa!

 

Yt, Olavi Ala-Nissilä

 

Järjestäjä: Varsinais-Suomen Maakuntaviesti ry 

________________________________________________________________________________________________________

 

Kenttäesittely

Alastaron Virttaankankaalla pelataan aitoa golfia hiekkapohjaisella nurmella. Hiekkapohjaisia kenttiä arvostetaan peliominaisuuksien takia, sillä hiekalla olevan kentän päällä pallo pomppii ja rullaa kuten sen kuuluukin, on sitten hyvä tai huono sää. Kentän on suunnitellut arvostettu arkkitehti (DA SAFA) Kosti Kuronen, ja kentän suunnittelussa on panostettu laatuun ja monipuolisuuteen. Kenttä sopii yhtä hyvin sunnuntaipelaajalle ja ammattilaiselle.

Alastaron griinit ovat suuria ja erittäin hyvässä kunnossa. Useimmat on muotoiltu 2-tasoon, takaysillä muutamat ovat jopa 3-tasoisia. Väylän 15 takana syvän supan pohjalla metsän läpi paistaa Kankaanjärvi, jonka pinta on noin 20 metriä alempana kuin klubin edessä olevat tekolammet.

 

http://alastarogolf.fi/kentat/kenttaesittely/

 

Kentän osoite

Golfkentäntie 195, 32560 VIRTTAA

 

 

 

Tervetuloa!

 

 

Su 19.6. klo 18.00- (Loimaa)

Maatalous-aiheinen keskusteluilta, Maatalousmuseo Sarka (Vanhankirkontie 383). Keskustelua ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden teemoista alustavat johtaja Minna-Mari Kaila, MTK,  johdonerityisavustaja Tiina Perho, MTK-Varsinais-Suomen puheenjohtaja Tapio Rintala ja kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä. Kahvitarjoilu.

 

Ma 20.6. klo 9.00-10.00 (Somero)

Aamukahvitilaisuus Somerolla klo 9-10, Café Rose (Joensuuntie 28).

 

Ke 6.7. klo 9.00–11.30 (Kyrö)

Aamukahvit Kyrön Marttojen torikahviossa, Kyrön tori.

 

Ke-la 6.-10.7. (Oripää)

Okra –maatalousnäyttely, Oripään lentokenttä. Ohjelma tarkentuu lähempänä.

 

Ke 27.7. (Naantali)

Unikeon politiikkatori Naantalissa. Ohjelma tarkentuu lähempänä.

 

La 20.8. klo 10-12 (Nousiainen)

Nousiaisten markkinat.

 

Ma 22.8. klo 12.00- (Alastaro) (Huom. päivämäärä muuttunut, aiemmin pe 5.8.!)         

Olavin Golf: Olavi Ala-Nissilän isännöimä golfkisa luonnonkauniilla Alastaro Golf –kentällä Loimaalla. (HUOM! Tarkempi ohjelma liitteessä.)

Ruokailun ja palkintojenjaon yhteydessä East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho puhuu aiheesta ”Talouden strategiset päätökset yrityksissä ja Suomessa”.

Kilpailumaksu 80 euroa sisältää: aamupalapöydän, välipalan, lounaan kierroksen jälkeen, greenfee- ja kilpailumaksun, poletin, sekä kärryt ja saunan kierroksen jälkeen.

Ilmoittautumiset kilpailuun: info@alastarogolf.fi

Tervetuloa Liikenneiltaan Loimaalle Suomen Maatalousmuseo Sarkaan (os. Vanhankirkontie 383) tiistaina 22.3. klo 18.00. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista liikenneasioista. Keskustelua alustavat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Olavi Ala-Nissilä.            

 

Liikenneilta Loimaa

KUTSU

 

EMU:n tulevaisuus: Markkinakuria vai moraalikatoa? –keskustelutilaisuus ti 8.12.2015 klo 16-18 (Eduskunnan Kansalaisinfo)

Euroalueen kriisi on pitänyt yllä keskustelua yhteisvaluutan ongelmakohdista ja herättänyt huolen euron tulevaisuudesta. Lokakuussa julkaistun Antti Suvannon EMU-työryhmän raportissa pureudutaan tematiikkaan Suomen näkökulmasta. Tulisiko euroalueen siirtyä keskitettyyn ohjaukseen eli pankki- ja pääomamarkkinaunionin lisäksi yhteiseen finanssipolitiikkaan? Vai riittääkö pelkkä markkinakuri? Onko EMU:n eri kehityspoluissa mahdollista ratkoa moraalikadon ongelmaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastauksia pohtivat laaja asiantuntijajoukko: kansanedustajat Elina Lepomäki ja Olavi Ala-Nissilä sekä Roger Wessman ja Heikki Koskenkylä. Eduskunnan Kansalaisinfossa järjestettävä keskustelutilaisuus, ti 8.12.2015 kello 16-18. Kahvitarjoilu.

 

Järjestäjä: Kansanedustajat Elina Lepomäki & Olavi Ala-Nissilä.

 

Ohjelma:
16.15 Tilaisuuden avauspuheenvuoro Olavi Ala-Nissilä (kansanedustaja kesk., ent. Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen, KHT-tilintarkastaja)

16.20 Roger Wessman (vapaa ekonomisti): Yhteisvaluutta ilman yhteisvastuuta on utopistinen illuusio + kysymyksiä

16.40 Heikki Koskenkylä (VTT eläkkeellä, entinen VM:n rahoitusmarkkinaosaston päällikkö): Huomioita Suvannon EMU-työryhmän raportista + kysymyksiä

17.00 Kommenttipuheenvuoro: Elina Lepomäki (kansanedustaja kok., rahoitusalan asiantuntija, DI, KTM)

17.15 Kommenttipuheenvuoro: Olavi Ala-Nissilä

17.30 Kysymykset ja keskustelu

18.00 Tilaisuus päättyy

 

Lämpimästi tervetuloa!

Hyvät ystävät,

olette lämpimästi tervetulleita Eloiltaan Pappisten lavalle Loimaalle keskiviikkona 5.8. alkaen kello 18.00 kahvitarjoilun merkeissä.

Kesäistä keskustelua alustavat eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila, kansanedustaja Eerikki Viljanen ja kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä. Teemoina ovat mm. ajankohtaiset talous- ja työllisyysasiat, biotalous ja tarpeettomien normien purkaminen.

Illan aikana luvassa myös karaoke-esityksiä sekä karaoketanssit.

Pappisten lava sijaitsee Loimaalla Pappistenjärven rannalla, osoitteessa Pappistenjärventie 42 (ent. Järvensuontie 42). Mellilän risteyksestä 9-tiellä poiketaan Turusta tullessa vasemmalle, jonka jälkeen löytyy opasteet.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 

Tervetuloa läheltä ja kaukaa!

Olavi Ala-Nissilä

Järj. Keskustan Loimaan kunnallisjärjestö ry

 

Muokattu: 13.7.2015: ajankohta ja alustajalista

Turku, Keskustan lauantaitreffit 13.6. klo 11-12.30 ravintola Tårgetissa, Linnankatu 3. Alustajana kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä. Aiheena ”Talous ja työllisyyden silta”.

Raisio, Raision keskustaväen kesäinen pihatapahtuma Hintsan pihapiirissä ke 17.6. klo 17 alkaen. Eduskunnasta terveiset ja kuulumiset tuo kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä. Ohjelmassa perinteisesti  makkaranpaistoa, kuulumisten vaihtoa ja tietenkin kesäarpajaiset.