Kirjauutuus: ”Ottakaa mut mukaan – Osallistavaan kasvuun

 

Kirjaa myy Varsinais-Suomen maakuntaviesti ry ja hinta on 15€.

Tilauksen voi tehdä suoraan Olaville: olavi.ala-nissila@eduskunta.fi

 

 

 

Musta aukko – Teesejä Brysselin ja Wall Streetin seinille

musta-aukko

Nimekäs joukko Euroopan huippuasiantuntijoita tarjoaa kantaaottavia näkökulmia euroalueen pitkittyneeseen talous- ja finanssikriisiin.
Olavi Ala-Nissilän johdolla selviytymiskeinoja kriisiin haetaan paremmasta hallinnosta – kritiikkiä saavat osakseen niin harmaa talous ja korruptio kuin finanssisektorin toimintakin. Ajatuksia herättelevän lisän kirjaan tuo mm. Latvian selviytymistarina.

Mielenkiintoista luettavaa kaikille euroalueen tulevaisuudesta kiinnostuneille!

 

ULOS FINANSSIKRIISISTÄ
Kriisi on mahdollisuus

Ulos finanssikriisistä

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen,KHT Olavi Ala-Nissilän polttavan ajankohtainen kirja Euroopan näköalapaikalta.

Suositun kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun. Nyt on myynnissä Ulos finanssikriisistä -kirjan toinen, uudistettu painos. Finanssimarkkinat ja taloustilanne laajemminkin ovat yhä epävarmalla pohjalla, eikä kriisi ole vielä ohi. Useita valtioita on ajautunut ulkoisen avun varaan ja kuilun partaalle.

Elokuussa 2010 julkaistu kirja on päivitetty vastaamaan tammikuun 2011 tilannetta. Kirjassa kuvataan finanssikriisiin johtaneita laiminlyöntejä ja virheitä käytännönläheisesti ja kriittisesti. Ala-Nissilä etsii ratkaisuja ulos finanssikriisistä ja nostaa esille yhdeksän parannusehdotusta. Uudessa painoksessa hahmotellaan myös kokonaisvaltaista ratkaisua kriisistä selviytymiseen. Ala-Nissilä esittää kolmivaiheisen ja kestävän tien ulos talous- ja finanssikriisistä. Uuteen kriisiin ei nyt ole varaa. Käytännönläheisesti kirjoitetussa kirjassa pohditaan finanssikriisiin johtaneita syitä ja esitetään ajatuksia siitä, miten finanssisektorin sääntelyä ja valvontaa tulisi kehittää.

KHT Olavi Ala-Nissilä tarkastelee finanssikriisiä Euroopan unionin valvonnan huippuvirkamiehen, Suomen 1990-luvun pankkikriisistä selviytymisen nähneen pankkivaltuuston jäsenen ja puheenjohtajan näkökulmista.

Saatavana myös e-kirjana!
Hinta 52,00 €, 256 sivua

» Ulos finanssikriisistä -kirjan arvostelu, Helsingin Sanomissa 7.9.2010 (pdf)

» Ulos finanssikriisistä -kirjan arvostelu, julkaistu Talouselämässä 10.9.2010

 

ELÄMÄ ON JOUKKUEURHEILUA (julkaistu 11.4.2008)

EU-HUIPPUVIRKAMIEHEN AVOIN TILITYS MENNEISTÄ JA AJATUKSIA TULEVASTA

Elämä on joukkueurheilua

”Kerron kirjassa elämäni tarinoita. Kerron myös nykyisestä työstäni ja harrastuksistani. Politiikasta, taloudesta ja veroista kirjoitan tarkkailijan näkökulmasta. Tulevaisuuden tarinoina kerron Euroopan unionin tulevista haasteista. Ja mietin myös keinoja maailman suurimpaan haasteeseen: nopeutuvan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Elämä on minulle joukkuelaji, kerron siitäkin.”

Entinen kansanedustaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan ja pankkivaltuuston puheenjohtaja ja keskustan keskeinen talouspoliittinen vaikuttaja kertoo taustoja ja tarinoita Suomen EU-jäsenyyspäätöksestä, pankkikriisistä, verouudistuksista ja työreformista. Nykyinen EU:n huippuvirkamies, Tilintarkastustuomioistuimen jäsen, puolustaa rohkeasti EU:ta, antaa eväitä EU-viisaille, pohtii eurooppalaista lisäarvoa ja Suomen mallia sekä maatalouden asemaa Euroopan unionissa.
Ala-Nissilä, joka on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, kirjoittaa Unionin globaaleista haasteista ja erityisesti ilmastopolitiikasta. Hän perustelee globaalia hiiliveroa todeten, että ilmaston saastuttamiselle on asetettava hintalappu kaikkialla maailmassa. Pitkään politiikassa, monissa järjestöissä ja ammattitilintarkastajanakin toiminut Ala-Nissilä kertoo myös kohtaamistaan ihmisistä. Omassa elämässään kohtaamastaan menetyksestä hän kertoo avoimesti.

Kirja on ajankohtainen, tärkeä ja viisas puheenvuoro.

Arto Pietilä

Kustantaja
Kustannus HD
Ravikuja 1
32200 Loimaa
050 3639195, 02-7632401
arto.pietila@kustannushd.fi

Myynti:Kirjakaupat
Kustantamon postimyyntí
Keskusta V-S piiri
www.kustannushd.fi

 

SUOMEN TALOUDEN KOLMAS TIE

TÄRKEÄ TALOUSPOLIITTINEN KESKUSTELUN AVAUS – HYVINVOINTIYHTEISKUNTA TURVATTAVA MUUTTUVASSA MAAILMASSA

Vuonna 1999 ilmestynyt kirja ”Suomen talouden kolmas tie” (Ooli Oy) on talouspoliittista keskustelua käyvä kirja talouden uusista haasteista. Kirjassa etsitään ratkaisuja työllistämisen, työllistymisen ja yrittäjyyden esteiden raivaamiseksi. Tavoitteena on luoda suomalaista talouden kolmatta tietä vanhoja rakenteita betonoivan vasemmistolaisen ajattelun ja vapaan markkinahenkisyyden välillä. Kirjan mukaan uudistusten kautta on mahdollista edetä kohti täystyöllisyyttä ja estää eriarvoistumisen kasvua.