Talouden tavoitteet ovat nyt mielestäni selkeitä. Pitää jatkaa myönteistä talouden kehitystä. Tekemässämme Keskustan talousohjelmassa lähdemme siitä, että tulevalla vaalikaudella syntyy nettomääräisesti 100 000 uutta työpaikkaa. Työllisyysaste nousee 75 prosenttiin.Se turvaa hyvinvointimme.

 

Julkista taloutta vahvistetaan määrätietoisesti pitkällä aikavälillä ja kestävyysvajeen umpeen kuromista jatketaan.

 

Edellisellä vaalikaudella tuli  100 000 työtöntä lisää, paljon velkaantumista ja talouden heikkenemistä ja myös verotus kiristyi.Tuollaiseen edellisen vaalikauden tekemätyömyyfen aikaan ei nyt pidä palata.

 

Suomen kustannuskilpailukykyä on saatu nyt korjattua. Se on ollut vientivetoisessa maassa välttämätöntä.  Nyt esitämme Suomeen osaamisen ja osallistamisen sopimusta. Vastuullinen taloudenpito, koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen, yrittäjyyden edistäminen, vahva aluekehittämien ja eriarvoisuutta vähentävä politiikka ovat osaavan ja osallistavan politiikan ytimessä.

 

Keskustan talouslinja turvaa kasvun ja ottaa kaikki mukaan. Eroja muihin puolueisiin on. SDP käy syvällä yrittäjien taskuissa ja Kokoomuksen verolinja on epäoikeudenmukainen mm. sähköveron korotus huomioiden.

 

Keskustan tavoitteena on, että tuloverotusta kevennetään maltillisesti painottaen veronalennukset pieni- ja keskituloisille eläkeläisiä unohtamatta. Veroaste laskee vientivetoisen BKT:n kasvun myötä. Talouskasvun myötä velan määrä suhteessa BKT:hen laskee. Tämä edellyttää, että seuraavakin hallitus noudattaa tällä vaalikaudella toteutettua kasvu- ja työllisyyspolitiikkaa. Päätöksentekokyvyn pitää Suomessa  säilyä.

 

Olavi Ala-Nissilä, kansanedustaja

Keskustan talous-ja veropoliittisen työtyhmän puheenjohtaja